Mat och catering

Sollidens mat är vällagad, smakrik och KRAV-certifierad. Du kan alltid välja ett vegetariskt alternativ. Vi serverar mat vid konferenser, läger, retreater och bröllop och fest. Året runt kan du beställa mat hos oss det finns alltid något att fira. Tårtor och småkakor till födelsedagar, vi kan leverera något gott till alla hjärtans dag, påsk, vårens grill- eller företagsfester, examen eller när du önskar något extra gott.

Som matgäst och kund på Solliden är du garanterad att vi använder bra råvaror. Vår matfilosofi bygger på vällagad, hälsosam och miljömedveten matlagning. Våra kockar använder i hög grad KRAV-märkta och ekologiska varor och, när det gäller fisk och skaldjur, enbart de som är MSC-märkta. Vi använder aldrig genmodifierade råvaror och all mat lagas från grunden.  Vi är också måna om att vissa varor, som kaffe, socker och choklad, ska vara godkända av Fairtrade.

DRYCKER

Solliden har fullständiga rättigheter och serverar öl, vin och avec.

BUFFÉR MED OLIKA TEMAN

Förutom rikliga frukostar, luncher och middagar komponerar Sollidens kök smakrika bufféer med olika teman. Här kan du ladda ner våra bufféer

VACKERT OCH SJÖNÄRA LÄGE

Köket kan servera ca 60 gäster i vår matsal. Med flera fönster i söderläge är matsalen  luftig och ljus. Sommartid fungerar den stora terrassen med sjöutsikt som en utomhusmatsal.

Beställ tårta, bullar, småkakor, Sollidens kex och hemgjord marmelad!

Sollidens kursgård erbjuder fikabröd som take away året om. Välkommen att beställa på 019–15 45 35.

Goda småkakor bakade på Solliden Foto: Cajsa
Allt tillagas här i vårt kök vid Sollidens KRAV-certifierade restaurang.

BESTÄLLNING OCH HÄMTNING

Du beställer hos oss på telefon 019-15 45 35 eller e-post orebro.solliden@svenskakyrkan.se.

Du är välkommen att betala med kort eller kontanter.

​Välkommen!
Hälsningar personalen på Solliden

// Pia, Cajsa, Birgitta och Maria

Sollidens restaurang är KRAV-certifierad.

VÅR RESTAURANG ÄR KRAV-CERTIFIERAD

Sollidens restaurang är KRAV-certifierad, vilket innebär att minst 25 % av våra inköp ska vara KRAV-godkända råvaror. När det gäller fisk och skaldjur använder vi enbart de som är MSC-märkta och vi använder aldrig genmodifierade varor. Vi serverar enbart ekologiskt odlad frukt för att minska giftanvändningen som påverkar både hälsan och miljön. All personal på Solliden har genomgått en ekologisk grundkurs i ekologi, arrangerad av KRAV. Vårt mål är att öka andelen KRAV-märkta och ekologiska varor i vår matlagning ytterligare.

KRAV 25 %

VÅR MILJÖPOLICY

Solliden vill aktivt verka för en bättre miljö och ett hållbart samhälle. Vår strävan är att, utifrån våra förutsättningar, ta ansvar för moder jord genom att arbeta efter ett medvetet miljöarbete.

  • Vårt miljöarbete ska ständigt förbättras. Därför vill vi höja medvetandet   kring miljöfrågor hos våra medarbetare och uppmuntrar dem till att ta hänsyn till vår miljö i det dagliga arbetet.
  • Vi ska följa tillämplig miljölagstiftning samt de lagar, förordningar och föreskrifter som vi berörs av.
  • Vi genomför källsortering och återvinning av avfall utifrån de förutsättningar som Örebro kommun ger.
  • Vi strävar efter att öka användandet av KRAV-certifierade och ekologiska råvaror samt att arbeta imer med lokala råvaror. Att öka andelen varor som är rättvisemärkta.
  • Vi strävar efter att använda miljömärkta produkter i vår verksamhet. Vid inköp kontrollerar vi om varorna är miljömärkta och väljer miljömärkta varor framför andra om det är möjligt.
  • Vi arbetar systematiskt för att minska antalet tillsatser i maten, utöver de som är godkänds i KRAV-reglerna.
  • Vi strävar efter att minska matsvinnet i vår restaurang.
  • Vi ställer miljökrav på våra entreprenörer och leverantörer.

KRAV-certifikat