Bröllop och fest

Bröllop, dop, födelsedagsfirande, släktträff, kick off… På Solliden utanför Örebro finns alla möjligheter att ge festen ett unikt innehåll med familjär miljö, sjöutsikt och läcker mat från vår KRAV-certifierade restaurang.

På Solliden möts festdeltagarna av en familjär atmosfär och vackra lokaler– och är det fråga om bröllop eller dop, har ni även möjlighet att använda vårt vackra kapell för vigsel- eller dopgudstjänst.I vår luftiga och ljusa matsal med sjöutsikt kan vi duka för upp till 70 gäster. Vid fint väder kan ni sitta på vår terrass eller vistas i den stora trädgården.

FESTMAT

Vårt kök är KRAV-certifierat och omtalat för god, vällagad mat. Ni väljer mellan en smakrik buffé eller en trerättersmiddag med bordsservering. Till maten serverar vi utvalda viner.

ÖVERNATTNING

Vi erbjuder hotellrum samt enklare boende och frukost till övernattande gäster.

BRÖLLOP OCH DOP

Går ni i giftastankar eller planerar för dop, så har ni även tillgång till vårt eget vackra kapell.  Om någon i brudparet är medlem i Svenska kyrkan, så är vigseln gratis. Festlokal, mat och dryck bokas direkt hos oss och vi hjälper dig att komma rätt när det gäller bokning av präst och musiker.

Kika gärna in på vår temasida om bröllop på Solliden.

Tema Bröllop

På vackra Solliden utanför Örebro har ni alla möjligheter att skapa ett unikt sagobröllop. Litet eller stort spelar ingen roll – vi skräddarsyr helt efter era önskemål.

BRUNCH DAGEN EFTER

Ett trevligt sätt att runda av ett bröllop är en gemensam brunch för övernattande gäster. Vi dukar gärna upp en välsmakande brunchbuffé med varma och kalla rätter.

VI ERBJUDER CATERING

Om du vill arrangera din fest hemma eller i en annan festlokal hjälper vi gärna till med catering. Här hittar du Sollidens utbud av catering.

BOKA PÅ 019-15 45 35

Är ni nyfikna, har frågor eller är redo att boka? Kontakta oss på telefon 019–15 45 35 eller e-post orebro.solliden@svenskakyrkan.se. Störst av allt är kärleken. Varmt välkomna!

Vi ordnar en välsmakande brunchbuffé med varma och kalla rätter för övernattande gäster.

Lusthuset med utsikt över sjön Lången. Foto: Ulla-Carin Ekblom

LÅT VÅRA KOCKAR TA HAND OM MATEN

Matsalen på Solliden rymmer ca 70 gäster. När ni hyr Solliden har ni tillgång till matsalen och närliggande lokaler från kvällen före. Ni kan i lugn och ro möblera och smycka lokalen. Sollidens personal hjälper naturligtvis till om ni önskar.

Mat och dryck planerar ni tillsammans med Sollidens kockar. Som matgäst och kund hos oss är du garanterad bra råvaror. Vår matfilosofi bygger på vällagad, hälsosam och miljömedveten matlagning. Våra kockar använder i hög grad KRAV-märkta och ekologiska varor och, när det gäller fisk och skaldjur, enbart MSC-märkta. Vi använder aldrig genmodifierade råvaror och all mat lagas från grunden.  Vi är också måna om att vissa varor, som kaffe, socker och choklad, ska vara godkända av Fairtrade. Tillsammans bestämmer vi vilken dryck ni vill ska serveras på festen. Vi har fullständiga rättigheter.

Tal, dans och spex? På Solliden finns ljudanläggning, elpiano och bildkanon.

PRISEXEMPEL BRÖLLOP

Priserna gäller f.o.m. 2023

  • Hyra av matsal och närliggande sällskapsrum: 4000 kronor.
  • Bröllopsmiddag (3 rätters) från 1 195 kronor/kuvert
  • Bröllopsbuffé från 895 kr/kuvert

PRISEXEMPEL FÖDELSEDAGSKALAS, SLÄKTTRÄFFAR, KICK-OFF M.M

  • Festbuffé från 345 kronor/person.

”Mat och dryck planerar ni med Sollidens kockar”

Matsalen med utsikt över trädgården och sjön rymmer 60 gäster. Matsalen möbleras och dukas efter ert tycke. Foto: solliden

ÖVERNATTNING MED MÅNGA MÖJLIGHETER

Självklart erbjuder vi övernattning för brudpar och gäster. Här på Solliden finns 31 hotell- och gästrum med olika standard och prisläge: Enkelrum, dubbelrum samt gästrum med delat badrum.

Priserna gäller 2023:

  • Hotellrum (enkelrum) inkl. frukost: 1 024 kronor.
  • Hotellrum (dubbelrum) inkl. frukost: 1 346 kronor.
  • Gästrum (enkelrum), delat badrum inkl. frukost: 693 kronor.
  • Gästrum (dubbelrum, våningssäng), delat badrum inkl. frukost: 1018 kronor.

KYRKA ELLER KAPELL?

På Solliden finns ett kapell som ligger i samma byggnad som matsalen. Det är ett ljust och vackert kapell med stora fönster ut mot trädgården och sjön Lången. Kapellet rymmer 60 gäster.

Vill ni gifta er i en traditionell kyrka? Inom en mils radie finns inte mindre än fem kyrkor: Ekers kyrka, Hovsta kyrka, Ervalla kyrka, Närkes Kils kyrka och Axbergs kyrka. Axberg kyrka ligger närmast – bara 2,7 km från Solliden.

Om en av er är medlem i Svenska kyrkan är det gratis att gifta sig i en kyrka. Kyrka, präst och musiker bokas via den församling kyrkan ligger i.

Vill ni gifta er i Sollidens kapell bokar ni det via oss på Solliden på telefon 019-15 45 35. Präst och musiker bokar ni via Svenska kyrkan Örebro pastorat på telefon 019-15 45 00.

”Ett ljust och vackert kapell med stora fönster ut mot trädgården och sjön”

Kapellet på Solliden möbleras och smyckas efter ert tycke. Här ryms 60 gäster. Foto: Johanna Egemar